Unit Kemudahan Kolej

Unit kemudahan kolej diwujudkan bagi menyelaras penempatan pelajar dan kemudahan bantuan elaun makan pelajar di kolej–kolej kediaman. Menyelaraskan segala keputusan dasar baru HEP berkaitan dengan penempatan pelajar ke semua kolej kediaman UiTM Shah Alam dan Kampus Negeri.

• Memberi perkhidmatan dan kemudahan yang menyeluruh dan sempurna bagi mewujudkan persekitaran pembelajaran dan tempat tinggal yang selesa, ceria dan selamat.
  • Menggalakkan pelajar bersifat berani berdikari sesuai dengan cabaran – cabaran persekitaran dari masa ke semasa.
  • Menggalakkan penggunaan IT sesuai dengan perubahan masa kini sejajar dengan dasar Negara.

Senarai kolej di bawah seliaan Unit Kemudahan Kolej adalah :

• Kolej Perindu
  • Kolej Jati
  • Kolej Meranti
  • Kolej Mawar
  • Kolej Melati
  • Kolej Seroja
  • Kolej Delima
  • Kolej Anggerik
  • Kolej Kenanga
  • Kolej Teratai

Perkhidmatan yang disediakan :

• Menyelaras permohonan pelajar mendapatkan tempat tinggal di kolej – kolej kediaman.
  • Menyelaraskan segala pembelian dan naiktaraf kolej kediaman UiTM Shah Alam.
  • Melaksanakan kaedah sistem elektronik untuk kemudahan pelajar dan kakitangan kolej kediaman (e-insentif, e-kolej, e-rayuan dan e-selenggara)
  • Menyelaraskan urusan tender sewaan perabot di kolej – kolej kediaman.
  • Menyelaras sewaan penempatan kolej kepada pelajar semasa cuti.
  • Menyelaras permohonan penginapan transit daripada luar ( termasuk agensi – agensi kerajaan dan swasta, kolej, universiti, sekolah).
  • Lain – lain perkhidmatan; menyelaras permohonan dan penyambungan perkhidmatan Pegawai Pembangunan Pelajar ( PPP) dan Pengetua Kolej Kediaman.

UNIT KEMUDAHAN KOLEJ

Telefon : 03-5544 3587