Program GAP YEAR

m PROGRAM ‘GAP YEAR’KESUKARELAWANAN KHIDMAT NEGARAUNIVERSITI TEKNOLOGI MARA ,ANGKATAN PERTAHANAN AWAM MALAYSIA &ANGKATAN TENTERA MALAYSIA SEKRETARIAT GAP YEARAKADEMI KEPOLISAN UiTM-PDRMBAHAGIAN HAL EHWAL PELAJAR, UiTM TEL : 03 5544 2584FAX : 03 55442586 Bil.Nama BorangInfo 1. Program See details

Raya HEP 2017

Bahagian Hal Ehwal Pelajar, Universiti Teknologi MARA merupakan nadi pengurusan pelajar bagi seluruh sistem universiti untuk menyempurnakan bidang tugas, tanggungjawab dan fungsinya selaras dengan peruntukan Akta 173 dan Akta 174 See details

Program GAP YEAR Raya HEP 2017 Program Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB)
HOME: Home

Kolej Melati

Kolej Melati mula beroperasi pada 15 November 2002 untuk memberi perkhidmatan kebajikan kepada siswi sama ada dari segi lahiriah mahupun rohaniah. Kepentingan Kolej Melati semakin jelas kelihatan apabila adanya AKTA 174 atau dikenali juga dengan nama Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Peraturan Kolej Kediaman Semakan 1991). Konsep sebenar kolej kediaman adalah berlandaskan falsafah piagam UiTM dengan tujuan untuk menyediakan kemudahan prasarana dan kemudahan makanan yang selesa kepada semua penghuni kolej supaya menjadi pelajar yang cemerlang dalam bidang akademik dari segala aspek kehidupan seharian yang lain.

• Menyedia dan memberikan perkhidmatan serta kemudahan yang menyeluruh dan sempurna bagi mewujudkan persekitaran pembelajaran dan tempat tinggal yang selesa dan selamat.
  • Merangka dan melaksanakan program pembangunan pelajar yang bersepadu dan berterusan serta mempunyai nilai tambah (valueadded) bagi mewujudkan lulusan yang bersifat holistic menepati cirri Model Graduan UiTM.
  • Menggalakkan penggunaan IT sesuai dengan perubahan dan keperluan masa kini sejajar dengan dasar

• Pengurusan penempatan pelajar
  • Pengurusan keselamatan dan kesihatan pelajar
  • Pengurusan kebersihan dan persekitaran pelajar
  • Pengurusan disiplin pelajar
  • Penyelenggaraan kerosakan bilik pelajar

KOLEJ MELATI

Telefon: 03-5544 3929

• Capaian Pelajar
  • Capaian Umum
Senarai Aplikasi Pelajar Atas Talian
Bil.Capaian SistemInfo
1. Student Portal Portal pelajar UiTM
2.  eHEP Senarai sistem aplikasi HEP (cth: e-kolej, e-aktiviti, e-KI dsb.)
3.  e-Aduan  Saluran aduan/cadangan berkaitan HEP
4.  e-Sukan Tempahan peralatan dan kemudahan sukan